beyonce-hairIn 1947 zag de Zweed Erling Persson een gat in de markt. Hij was geïnspireerd door het succes van winkels in New York die in grote hoeveelheden kleding tegen zeer lage prijzen verkochten. In Europa was dit concept niet of nauwelijks bekend en voor Persson was dit de manier om mode toegankelijk te maken voor iedereen. Hij opende in Västerås in Zweden zijn eerste winkel genaamd Hennes, wat ‘van haar’ betekent in het Zweeds. Net als in Amerika sloeg het direct aan. In 1960 werd het bedrijf uitgebreid met de aankoop van Mauritz Widforss, een herenconfectiewinkel. De naam Hennes & Mauritz is geboren.

Vandaag de dag zijn er over de hele wereld bijna 2000 winkels geopend. Met 53.000 mensen in dienst, een omzet van 10 miljard euro en tevens een prijs voor ‘Best Global Brands 2009, kunnen wel zeggen dat H&M een waar modegigant is.

Voor een ‘goedkope’ winkel als H&M is het fantastisch dat ze voor iedere reclamecampagne weer de meest gewilde modellen en beroemdheden weten te strikken. Kylie Minogue, Heidi Klum, Claudia Schiffer, Cindy Crawford en Madonna gingen de Amerikaanse zangeres Beyonce al voor. Zij is ingeschakeld om de zomercollectie van 2013 te promoten. Beyonce is een veelzijdige vrouw en dat blijft in de campagne van H&M niet onopgemerkt. In de commercial verschijnt ze in kleurrijke zomerse outfits, zingt en danst ze op het nummer ‘Standing on the sun’. Daarnaast heeft Beyonce fantastisch haar wat voor kappers alleen maar een voorrecht is om mee te werken.

Ben jij ook helemaal weg van Beyonce’s haarstijlen dan is het verstandig een aantal foto’s van haar uit te printen en deze mee te nemen naar je eigen kapper. Beyonce’s coupe komt vaak terug in de media en heeft zelfs een eigen Pinterest board!

 

Tags: , ,